A FÖLDGÖMB

Túratipp: trükkös pakolás

Hátizsákkal, gyalogosan, kerékpárral kalandozni, szabad ég alatt vagy sátorban aludni igazi szabadság. Hogy kellemesebb is legyen a túrázás pakolós része, hoztunk néhány jó ötletet. Minél gyakorlottabb valaki, annál kisebb csomaggal utazik, és egyre gyorsabb a táborverés-sátorbontás-indulás szentháromsága. Ha rutinosan pakolod a hátizsákod, még a cipelés is kényelmesebbnek fog tűnni...

camping hacks beta gregory pack copy

Először lazíts ki minden szűkítő szalagot a zsákodon, csúsztasd be a motyó legaljára a hálózsákod. Használd, ha van hozzá ún. kompressziós zsák, vagyis a tok, amiben néhány heveder segítségével kisebbre tömörítheted a hálózsákot. Az efféle tömörítőzsák a ruhák pakolásához is jól jöhet. A sátor a hátadhoz közel kerüljön. A sátor fölé jöhetnek a legnehezebb dolgok: ennivaló, üzemanyag, ha főzőt használsz, vízszűrő, stb. Ezek a derék és a váll magassága közé essenek. Aztán jöhetnek a ruhák háttól távolabb. Igyekezz minden helyet kitölteni, ne legyenek üres terek. Oldalt begyűrhetők a sátorrudak, cövekek, palackok, külső zsebben pedig a gyakran elővett tárgyak, pl. a vizes palack, napi szendvics, szelet.

 

Rövidebb táborozáson kipróbálhatod az újrahasznosított grillezőt. A faszenet bele is pakolhatod, a füleket csak használat előtt hajtsd ki, hogy textil ne sérüljön a pakkban. Ne felejtsd el lehozni a hegyről! És csak sátoron kívül használd!...

camping ujrahasznositosgrill

 

A gyufa életmentő eszköz lehet, ha forró teára, levesre, átmelegítő tűzre van szükség. Amennyiben elázott, csak nézhetjük. Vízhatlanul csomagold, a tetejére ráragasztható a dörzspapír.

camping hacks gyufaHa a területünk az átlagosnál kullancsosabb, érdemes lehet a ruhákat időnként átgurigatni a szöszmöszös gurival.

camping kullancs


Ha a természetben is igényesen főznél, jól pakolhatók és könnyűek ezek a cukorkás dobozok.

camp tic tac spice storage

 

camping kilatasok

Forrás és képek: http://spaceshipsandlaserbeams.com, thesurvivalistblog.net, kezdő- és zárókép: ourcamplife

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Qatar 20161219